Sixtol Univerzální refraktometr pro ovocné koncentráty

.

Katalogové číslo: hom-256bccd0-b730-9a00-f8da-2e98d1cb8353 Kategorie:

Kvalitní refraktometr s automatickou teplotní kompenzací ATC je určený především pro měření obsahu cukru v ovocných koncentrátech/džusech, sirupech, džemech, kondenzovaném mléku apod. v rozsahu 0 – 32 % Brix. Složení směsí či čistoty látek lze určovat pomocí změření indexu lomu paprsku světla. Měření je velmi jednoduché, stačí kápnout kapku měřené látky na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje (případně ho zaostřit) a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti (%) podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí. Stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích apod. Je to univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncetraci sacharózy v hmotnostních procentech. Pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii, má lehkou, ale velmi odolnou konstrukci ze speciální aluminiové slitiny. Část přístroje je opatřena měkkým pryžovým krytem pro komfortní držení bez nebezpečí smeknutí. Obsah sady:

1x refraktometr pro měření cukernatosti
1x praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro
1x pipeta pro odběr vzorku
1x šroubováček na kalibraci přístroje
1x antistatický čistící hadřík na optický hranol Technické parametry:

rozsah stupnice pro měření cukernatosti – 0 % až 32 % Brix
rozlišení (obě stupnice) – 0,2 %
přesnost (obě stupnice) – ± 0,2 %
Více informací zde……